U trendu

Preminuo Libanac žrtva prošlogodišnje eksploziji u Bejrutu

BEJRUT – Jedan Libanac koji je teško povređen u masivnoj prošlogodišnjoj eksploziji silosa u Bejrutskoj luci preminuo je 14 meseci od kritičnog događaja, saopštila je danas porodica.

Ibrahim Harb, 35-godišnji knjigovođa koji je u trenutku eksplozije bio na svom radnom mestu nedaleko od luke, preminuo je sinoć u kući svojih roditelja, rekao je njegov brat agenciji AP.

Prema zvaničnoj evidenciji, njegovom smrću se broj žrtava bejrutske eksplozije povećao na 215.

Prošle godine, 4. avgusta stotine tona amonijum nitrata, visoko eksplozivnog materijala koji se koristi u đubrivima, eksplodiralo je nakon velikog požara u luci.

Istraga je kasnije pokazala da je nitrat godinama bio nepropisno uskladišten u luci, kao i da su visoki politički i bezbednosni zvaničnici znali za njegovo postojanje, ali nisu ništa činili po tom pitanju.

Uz mnoštvo poginulih, povređeno je više od 6.000 ljudi požara, razbijenog stakla, delova nameštaja i krhotina.

Ibrahim, koji je trebalo da se oženi, zadobio je ozbiljne povrede glave i proveo je više od tri meseca u bolnici, u komi, a kasnije je u polusvesnom stanju i prikovan za krevet, ostao je u rehabilitacionom centru do pre tri dana kada je porodica odlučila da ga dovede kući, potvrdio je njegov brat.

Ibrahim Harb preminuo je u ponedeljak uveče.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.