U trendu

Preminuo mladi kreator, sin arapskog šeika: U stanu pronađena droga (foto)

Halid Al Kasimi, mladi dizajner i sin arapskog šeika, Sultana bin Muhamed Al Kasimi, pronađen je mrtav u 39. godini u stanu u Londonu, prenosi Gardijan.

„Halid je hvaljen zbog upornog, ali osetljivog istraživanja društveno-političkih pitanja, posebno vezanih za Bliski istok i ponekad zategnute odnose sa Zapadom, što je tema koja veoma bliska njegovom vaspitanju i srcu“, napisao je njegov otac u saopštenju na Instagramu.

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima je zbog smrti 39-godišnjeg Halida Al Kasimija proglašena trodnevna žalost.

Prema neslužbenim informacijama koje je objavio San, 39-godišnji dizajner je preminuo od posledica uzimanja droge na žurci koja je organizovana u njegovoj kući u Londonu.

– Imali su zabavu na kojoj su neki gosti koristili drogu i imali seksualne odnose. Sumnja se da je šeik Halid iznenada preminuo zbog uzimanja droge. Osim policijske istrage, naručena je i ona interna, a osoblju je naređeno da ne priča s medijima – rekao je izvor za britanski San.

Navodno su u vili modnog dizajnera pronašli narkotike. Detektivi njegovu smrti zasad vode kao „neorazjašnjenu“, a niko nije uhapšen.

Halid Al Kasimi studirao je arhitekturu i modni dizajn na Central Saint Martinsu u Londonu. Pre samo tri nedelje kolekciju za svoju modnu marku Qasimi za proleće/leto 2020. pokazao je na londonskoj nedelji mode.

Inače, šeik Sultan bin Muhamed već je 1999. godine izgubio jednog sina. Njegov najstariji sin, tada 24-godišnji Mohamed, umro je od predoziranja heroinom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.