U trendu

Pretio Faučiju, pa dobio tri godine zatvora

MERILEND – Američki okružni sudija Paula Ksinis iz Merilenda osudila je danas Tomasa Konalija Mlađeg (56) iz Zapadne Virdžinija na 37 meseci zatvora i još tri godine nadgledanog boravka na slobodi nakon što se u maju izjasnio krivim po optužbi za pretnje Entoniju Faučiju, prenosi Rojters.

Konali je Faučiju slao preteće mejlove, a u jednom mejlu zapretio je da će Fauči i njegova porodica biti „izvučeni na ulicu, pretučeni na smrt i zapaljeni“, naveli su tužioci.

U sporazumu o priznanju krivice osuđeni je priznao da je slao preteće mejlove Faučiju, nadajući se da će ga zastrašiti i da će time ometati njegove službene dužnosti kao direktora Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti, te da će mu se osvetiti zbog njegovog postupanja tokom pandemije.

Konali, koji je optužio Faučija za „širenje straha“, bio je pod stresom u vezi sa izolacijom njegove majke u staračkom domu tokom pandemije, napisao je javni branilac u pismu.

Konali, koji je sebe opisao sebe kao informatičkog arhitektu,priznao je istražiteljima da je slao niz pretećih mejlova Faučiju i drugim državnim i federalnim zdravstvenim zvaničnicima sa anonimnog, šifrovanog naloga e-pošte od decembra 2020. do jula 2021.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar