U trendu

Princ Endru prvi put o vezi s Epstajnom

LONDON – Britanski princ Endru prvi put je, u intervjuu za BBC, odgovarao na pitanja o vezama sa osuđenim pedofilom Džefrijem Epstajnom, u kojem je priznao da je bila greška što je boravio u njegovoj kući.

Princ Endru je u jednom od retkih intervjua sinoć za BBC kategorički odbacio navode da je imao seksualni odnos sa Amerikankom Virdžinijom Roberts koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje u vreme kada je bila maloletna.

Ona tvrdi da se to dogodilo tri puta 2001. i 2002. kada je imala 17 godina – u Londonu, Njujorku i na Epstajnovom privatnom ostrvu na američkim Devičanskim ostrvima.

„To se nije dogodilo. Apsolutno kategorično vam mogu reći da se to nije dogodilo“, rekao je princ Endru, navodeći da se ne seća da se sa njom ikada sreo, prenosi BBC.

Princ Endru već je mesecima pod pritiskom zbog veza sa Epstajnom, 66-godišnjim američkim finansijerom koji je nakon što je optužen za seksualno zlostavljanje maloletnica u dužem periodu izvršio samoubistvo u avgustu u zatvoru u Njujorku.

Godine 2010. princ Endru, treće dete kraljice Elizabete Druge, fotografisan je kako se šeta sa Epstajnom u parku u Njujorku, dve godine nakon što je finansijer osuđen zbog podvođenja maloletnice.

„Mejl on sandej“ je objavio fotografije princa u Epstajnovom stanu na Menhetnu koje su nastale otprilike u isto vreme, a tim povodom princ Endru je rekao da je o tome mnogo puta razmišljao i da je na kraju zaključio da je to „definitivno bilo pogrešno“.

On je u intervjuu rekao da žali zbog toga što nije prekinuo veze sa Epstajnom kada se američki finansijer izjasnio krivim 2008. za podvođenje maloletnice na Floridi zbog čega je osuđen na 13 meseci zatvora.

Dodao je, međutim, i da ne žali zbog prijateljstva sa Epstajnom zbog „mogućnosti koja mu je pružena“ da od njega uči o trgovini i biznisu.

Rekao je da, ipak, svaki dan žali zbog toga što se družio sa Epstajnom i posle njegovog izlaska iz zatvora 2010. gde je služio kaznu zbog podvođenja jedne maloletnice na Floridi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.