U trendu

Princ Hari se obratio javnosti putem videa

LONDON – Još uvek zakoniti vojvoda od Saseksa, Hari, obratio se danas javnosti prvi put od drame koja potresa Veliku Britaniju i kraljevsku porodicu nakon što su on i njegova supruga Megan Markl odlučili da se finansijski osamostale.

Naime, na zvaničnom Instagram kanalu vojvode i vojvotkinje od Saseksa objavljeno je video obraćanje princa Harija, a tema su sportske igre.

Iako se nalaze u jeku drame, Hari je nastavio sa svojim obavezama, a na društvenim mrežama je govorio o „Inviktus“ igrama koje su međunarodni adaptivni multi-sportski događaj čiji osnivač je upravo princ Hari, preneo je Blic.

U njima ranjeni, povređeni ili bolesni pripadnici osoblja oružanih službi i veterani pokazuju svetu za šta su sposbni u nizu adaptivnih sportova, u rasponu od košarke u invalidskim kolicima do veslanja u zatvorenom.

Princ Hari je i sam 10 godina služio u oružanim snagama, a ovaj put je imao i jasnu poruku.

„Nadam se da su svi u Nemačkoj spremni za neverovatnu nedelju sporta. Ne sumnjam da će se nemačka javnost naći iza ovih igara i da svaki takmičar može očekivati srdačnu dobrodošlicu – rekao je Hari u obraćanju.

Ovaj video je za samo pola sata pogledalo pola miliona ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.