U trendu

Princeza od Monaka suspendovala javne obaveze zbog zdravlja

PARIZ – Princeza Šarlin od Monaka odmaraće se nekoliko nedelja i izbegavaće javne dužnosti, uključujući proslavu nacionalnog dana kneževine, kako bi se oporavila zbog lošeg zdravstvenog stanja, saopštila je danas kraljevska palata u Monaku.

Iz palate poručuju da će se Šarlin, bivša olimpijka, oporavljati na tajnoj lokaciji i da će nastaviti sa javnim dužnostima tek kada joj zdravlje to dozvoli, prenosi agencija Rojters.

“Period mira i odmora je neophodan da bi se obezbedio najbolji oporavak za zdravlje princeze Šarlin“, saopstila je palata.

„Budući da se tokom proteklih nekoliko meseci borila sa lošim zdravstvenim stanjem, princeza se trenutno oporavlja i nastaviće da na tome radi narednih nedelja“, dodaje se u saopštenju.

Šarlin, koja se udala za vladara Monaka princa Alberta 2011. godine na raskošnoj ceremoniji, vratila se u Monako ranije ovog meseca nakon što je veći deo godine provela u svojoj domovini Južnoafričkoj Republici.

Njen boravak u Južnoafričkoj Republici izazvao je spekulacije o potencijalnom razdoru unutar kraljevskog para, što je tvrdnja koju je porodica demantovala.

Palata je saopštila da je princezi potrebno vreme da se oporavi od “stanja dubokog opšteg umora“.

Nacionalni praznik Monaka je 19. novembra, iako su događaji povodom proslave počeli tri dana ranije.

Princeza je u septembru primljena u bolnicu u Južnoafričkoj Republici radi lečenja od infekcije uha, nosa i grla.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar