U trendu

Pripreme za svečani defile za Dan Republike Srpske

BANJALUKA – U Banjaluci su danas održane pripreme za svečani defile povodom Dana Republike Srpske, 9. januara naredne godine, prenela je RTRS.

Članovi Odbora za proslavu Dana Republike, povodom proslave Dana Republike početkom naredne godine, utvrdili su da će centralni događaji 9. januara biti svečani defile na Trgu Krajine i svečana akademija u Sportskoj dvorani Borik.

Programom je predviđena dodela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima koja će biti upriličena u Palati Republike, kao i polaganje venaca i cveća na spomenike palim borcima Vojske Republike Srpske, Vojničko groblje „Mali Zejtinlik“, Spomenik borcima NOR-a, Spomen-kosturnici, Spomeniku banjalučkim bebama i na spomen-obeležje nekadašnjeg predsednika Republike Srpske dr Milana ?elića.

Proslava Dana Republike počinje 8. januara, a završava 10. januara, obeležavanjem i u Brčko Distriktu.

Završnica proslave Dana Republike biće u znaku svečanog vatrometa, a na platou ispred Palate Republike, predviđen je nastup Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske, kao i koncerti muzičkih umetnika iz Republike Srpske i Republike Srbije, a pod pokroviteljstvom predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.