U trendu

Pristalice Bolsonara se okupljaju u Braziliji i Sao Paulu

BRAZILIJA – Pristalice brazilskog predsednika Žaira Bolsonara probile su policijske blokade koje pokušavaju da ih spreče da uđu na centralno gradsko šetalište glavnog grada Brazilije, uoči današnjeg velikog skupa koji je zakazan za Dan nezavisnosti Brazila.

Sinoćni nasilni ulazak na Aveniju ministarstava, pojačao je budnost policije, uoči demonstracija za koje neki analitičari upozoravaju da postoji rizik da liči na nerede 6. januara u američkom Kapitolu, prenosi AP.

Pristalice Bolsonara kasno sinoć stigle su do drugog kraja avenije, gde je policija stražarila na metalnim barikadama ispred Kongresa i Vrhovnog suda, a video snimci na društvenim mrežama prikazuju kako kamioni napreduju sa stotinama ljudi koji šetaju i skandiraju oko njih.

Bolsonaro, koji je pod istragom Senata i Vrhovnog suda, organizuje skupove širom zemlje, a konvoji kamiona i autobusa kreću se prema prestonici Braziliji i najvećem gradu Sao Paulu, gde će se danas održati dva najveća skupa u zemlji, na kojima je planirano da govori brazilski predsednik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar