U trendu

Procurili snimci NLO-a, američka vojska priznala: Nemamo pojima šta je to (video)

Uznemirujući snimci neidentifikovanih letećih objekata koji su proteklih godina dospeli u javnost autentični su i nikada nije trebalo da budu viđeni, potvrdila je američka mornarica.

Snimci koje su se prvi put pojavili na internetu 2017. godine, a do kojih je došao Njujork Tajms, prikazuju nekoliko NLO koje su snimili pripadnici marinaca.

„Nikad nismo videli tako nešto“

Tri videa došla su u ruke novinara preko nekadašnje organizacije Blink 182 Toma Delonga „To The Stars Academy“, a u njima trenirani borbeni piloti NLO opisuju kao nešto „što nikad nisu videli“.

„Mogu vam reći, mislim da nisu s ovog sveta. Nisam lud, nisam pio…Nakon 18 godina letenja video sam baš sve što se može videti, ali ovo nije došlo ni blizu tome – rekao je penzionisani kapetan Dejvid Fravor.

– Nikad u svom životu ni u karijeri letenja nisam video nešto što ima takve performanse letenja, takvu akceleraciju. Imajte na umu da te stvari nisu imale krila – dodao je Fravor.

Nejasno je kako uopšte leti

Procureli izveštaj „pripremljen za vojsku i od strane vojske“ iz 2018. u detalje opisuje kako je 13,7 metara duga „Anomalous Aerial Vehicle“ (drugi naziv za NLO) s „nikakvim vidljivim sredstvima za proizvodnju aerodinamičkog potiska“ videlo nekoliko američkih mornaričkih brodova, kao i kapetan Fravor koji je upravljao avionom F-18.

Ti NLO-i su se neverovatnom brzinom spustili s visine od 18,300 metara do 15 metara. Za to im je bilo potrebno nekoliko sekundi, stoji u izveštaju. Letelice je, kako se navodi, primetio pilot koji je rekao da mu liče na „kutijice Tic-Taca“ kao i da su NLO-i iznad morske površine izazvali pojavu talasa, ali i pojavu pene te se činilo kako okean pod njima „kipi“.

Američka vojska potvrdila je taj izveštaj tek sada, rekavši da „snimci prikazuju neidentifikovan vazdušni fenomen i da mornarica nije pustila te snimke u javnost iako su ih oni snimili“, potvrđujući time da su snimci „procureli“, prenosi Express.hr.

Naravno, to ne znači da su potvrdili da je reč o vanzemaljcima, ali jasno je da nemaju službeno objašnjenje o čemu se zapravo radi. Takođe se može zaključiti da su viđanja NLO-a shvatili vrlo ozbiljno, što dokazuje činjenica da se sve više novca u budžetu vojske izdvaja za izučavanje NLO-a.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.