U trendu

Prodata Nedođija, nekadašnji dom Majkla Džeksona (foto)

Ranč „Neverlend“ (Nedođija) Majkla Džeksona konačno je prodat deset godina nakon smrti pop zvezde. Imanje je kupio milijarder i investitor Ron Burkl, bivši porodični prijatelj Džeksona, javlja Rojters.

Vol strit džornal, koji je pre nekoliko godina imanje preimenovao u „Sikamor veli ranč“, prodao je nekadašnji „Neverlend“ za 18,08 miliona evra (22 miliona dolara), prema javnoj evidenciji. Pre pet godina za ranč je tražio sumu od 82,19 miliona evra (100 miliona dolara), a 2017. 55,07 miliona evra (67 miliona dolara).

Burklov portparol je rekao da njegov klijent investiciju vidi kao mogućnost za zemljišno bankarstvo. Milijarder se za posed zainteresovao u trenutku kada nije bio na prodaju.

Ranč koji se prostire na 1.100 hektara Majkl Džekson je napustio nakon suđenja pod optužbom da je tamo zlostavljao dečaka.

„Neverlend“, koji je ime dobio prema priči o Petru Panu, bio je omiljeno Džeksonovo mesto. Ranč je sadržao zoološki vrt, železnicu i tematske parkove koji su služili za zabavu dece koju je poznati pevač tamo dovodio. Jedno od njih optužilo je Džeksona za zlostavljanje, ali je sud je doneo oslobađajuću presudu za pevača.

Džekson je preminuo 2009. godine usled predoziranja anestetikom u 50. godini.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar