U trendu

Proglašena neograničena pauza u zasedanju Skupštine CG

PODGORICA – Potpredsednikca Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak odredila je pauzu u zasedanju današnje vanredne sednice parlamenta ne precizirajući koliko će ona trajati, već je rekla da će poslanici o nastavku biti blagovremeno obavešteni.

Na dnevnom redu današnje vanredne sednice je inicijativa 32 poslanika o smeni predsednice Skupštine Danijele Đurivić (SNP).

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović obavestio je parlament da su stranke pobednice na avgustovskim izborima 2020. uoči sednice Skupštine dogovorile formiranje nove parlamentarne većine od 41 poslanika.

On je zatražio pazu u zasedanju parlamenta s obzirom na postignuti politički sporazum stare-nove većine, a da nastavak bude održan kada se budu stekli uslovi, odnosno za 15 dana.

Za to vreme, rekao je, dogovoreno je da će biti razrešene neke dileme u vezi funkcijama u Skupštini Crne Gore u skladu sa postignutim političkim sporazumom.

Poslanik Demokrata Momo Koprivica kazao je da su se svi iz stare većine saglasili da se postigne dogovor o novom rukovodstvu Skupštine u narednih 15 dana i da nije precizirano odlaganje sednice.

„Nemamo ništa u personalnom smislu protiv koleginice Đurović, govorimo u principijelnoj ravni – da se resetuju odnosi i stave van snage odluke postignute sa predstavnicima druge parlamentrane većine“, kazao je Koprivica.

On je rekao i da su Demokrate uvek insistirale na sprovođenju volje 208.000 građana koji su glasali za staru-novu većinu u parlamentu.

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović, međutim, smatra da vanredna sednica parlamenta ne može biti odložena, jer je usvojen dnevni red.

Đurovićevoj je zamerio što je, kako je kazao, dozvolila poniženje Skupštine i medija zbog čekanja na dogovor „trojne proruske i prosrpske koalicije“.

Zbog sastanka predstavnika „stare“ parlamentarne većine koji je trajao duže od predviđenog, sednica parlamenta je počela sa tri sata zakašnjenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar