U trendu

Pronađeno 19 tela migranata u istočnoj pustinji Libije

Libijske ekipe za pružanje pomoći izvukle su danas u pustinji na istoku te zemlje 19 tela migranata za koje se veruje da su egipatske nacionalnosti, saopštio je portparol Crvenog polumeseca Kaled al Raki.

Izgleda da su migranti peške ilegalno ušli u Libiju, a da su stradali od gladi i visoke temperature, rekao je Al Raki, prenosi Rojters.

On je dodao da su tela pronađena u subotu u Džagboubu u istočnoj Libijskoj pustinji, na oko 400 kilometara južno od grada Tobruk.

Prema njegovim rečima, sedam migranata je identifikovano na osnovu njihovih papira i ličnih karti, a za ostatak se pretpostavlja da su Egipćani na osnovu izgleda.

Njih sedam čiji je identitet poznat, došlo je iz oblasti na reci Nil južno od Kaira i iz područla u delti Nila severno od Kaira.

Kako agencija navodi, egipatski migranti su pokušavali da pređu u Evropu sa Africke obale, naročito iz Libije, iako sve više brodova polazi i iz Egipta.

Većina libijskih krijumčara koji šalju migrante preko mora ka Evropi to rade iz zapadne Libije, navodi agencija.

Egipatska ambasada u Libiji, čije je sedište trenutno u Kairu, saopštila je da radi sa libijskim vlastima na tome da vrate u matičnu zemlju sedam migranata za koje je potvrđeno da su Egipćani i da proveri identitete preostalih 12 migranata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.