U trendu

Provala oblaka, rimske ulice nabujale reke

RIM – Provala oblaka koja se sručila na Rim glavna je tema mnogih medija, ne samo zbog štete i opasnosti koju je voda izazvala već i zbog polemike političkih stranaka koje su nevreme iskoristili za predizbornu kampanju, piše list “Republika”.

Provala oblaka juče posle podne za kratko vreme pretvorila je ulice glavnoga grada u reke, vatrogasci su intervenisali da spasu 40-toro dece iz poplavljenog vrtića, jedan vozač invalid, spasen je iz auta koji je završio u poplavljenom prolazu.

Razne službe za pomoć i intervenciju bile su bombardovane pozivima građana, a istovremeno su društvene mreže bile preplavljene fotografijama i snimcima nevremena.

Mnoge ulice su ličile na nabujale reke čiji talasi valjaju kontejnere za đubre, motore, a na ulazu u jednu sportsku salu napravio se pravi mali vodopad.

Predsednik stranke Liga Mateo Salvini je na Tviteru “izrazio podršku građanima glavnog grada”, kandidat za gradonačelnika i član Evropskog parlamenta Karlo Kalenda zatražio je „objašnjenje od aktuelne gradonačelnice Rima Virdžinije Rađi”.

Virdžinija Rađi, članica Pokreta pet zvezdica, oštro i gotovo svakodnevno je kritikovana jer mnogi osnovni problemi Rima nisu rešeni, kao haotičan gradski saobraćaj, neuređene i opasne ulice pune rupa, veliki problem zbog đubreta koje se gomila na gradskim ulicama, i kao što je provala oblaka pokazala, neodržavanje kanalizacionih odvoda koji u toku provale oblaka nisu mogli da prime svu količinu kiše.

Uprkos kritikama, Virdžinija Rađi se ponovo kandidovala za mesto gradonačelnika glavnoga grada, a kandidaturu je objavila na večeri sa 400 zvanica.

Lokalni izbori, uključujući i izbor gradonačelnika Rima, zakazani su za oktobar ove godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.