U trendu

Pružam ruku, al ne očekujte da ću odćutati baš na sve

PODGORICA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras u Podgorici da sa mandatarom za sastav crnogorske vlade Zdravkom Krivokapićem želi najbolju saradnju, da mu pruža ruku i poziva ga da poseti Beograd.

Vučić je za TV Vijesti kazao da očekuje da će se sa njim sresti sutra tokom sahrane mitropolita Amfilohija.

Neće, istakao je, da odgovara na napade i neistine koje je Krivokapić izneo protiv njega, kao i članovi članovi njegovog tima, jer svi znaju, kaže Vučić, kakve su to neistine, i spreman je na najbolju saradnju sa njim:

„Pružiću ruku, želim najbolje odnose sa Crnom Gorom, i dobrodošlicu u Beogradu“.

Rekao je i da nema ambiciju bilo koga u Crnoj Gori da kontroliše, ni Knezevića i Mandića, ni Krivokapića.

Upitan o odnosu sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, kaže da je slušao besmislene priče o tome, iako sa Đukanovićem, kako kaže, ima potpuno različit stav prema poziciji srpskog naroda u Crnoj Gori.

Napominje da njih dvojica ništa nisu krili, i da jedan drugome na pristojan način kažu u lice sve što misle.

Povodom navoda Kirvokapića o njegovim vezama sa Milom Đukanovićem kada je u pitanju Beograd na vodi, Vučić kaže da neće da kaže nijednu lošu reč, ali navodi da crnogorski zvaničnik ne poznaje činjenice.

„Ako misli da Milo Đukanović ima veze sa Beogradom na vodi, a nisam ni pričao sa Đukanovićem o tome, ima neki veći problem, i čita tabloid Milovana Brkića, ali mislim da je sada on to prevazišao“, rekao je Vučić.

Ponovio je da nema nikakvih činjenica za optužbe da je blizak Đukanoviću, i da sa njim ima 500 fotografija, jer je on predsednik Crne Gore i da jedna sa Mohamedom Dahlanom nije dokaz ni za šta i da takav argument ne postoji.

Ukazuje i da su optužbe sa dva politička pola kontradiktorne, jer ne može biti istina i to da je rušio Mila Đukanovića i da je blizak sa njim.

„Ja vodim Srbiju i zastupam interese Srbije i srpskog naroda gde god da zivi uvažavajući nezavisnost Crne Gore, BiH, i drugih zemalja“, rekao je Vucičh i dodao da je njegov cilj da Srbija bude jaca, ali i svi u okruženju.

„Imate našu pruženu ruku, ne očekujte da odćutimo na sve“, poručio je Vučić i rekao da želi uspesno formiranje vlade u Crnoj Gori.

Poručuje i građanima Crne Gore da želi da im pokaže koliko je neistina izgovoreno, a dokaza nema, jer nikada nista slično kako kaže, nije radio.

„Ja se biznisom ne bavim, nisam opljackao Srbiju kao neki koji se sada kriju iza Boga i crkvenih velikodostojnika. Mene interesuje sta će da ostane iza nas i da budemo prvi po stopi rasta“, rekao je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.