U trendu

Prva dama SAD obratila se američkim vojnicima u VB

LONDON – Prva dama SAD Džil Bajden šaljivo je upozorila supruga rečima „Džo,obrati pažnju“ dok se obraćala američkim vojnicima stacioniranim u Velikoj Britaniji na početku njihove osmodnevne turneje po Evropi.

Bajden je po dolasku u Veliku Britaniju uoči učešća na samitu G7 obišao američke vojnike u bazi Mildenhol, preneo je Dejli Mejl.

Ona je upravo tokom obraćanja rekla vojnicima da sednu, a predsednik koji je stajao iza nje, okrenuo se da vidi vojnike koji su stajali iza bine. U tom trenutku ga je prva dama upozorila da gleda u nju dok se obraća vojnicima.

Prva dama je zahvalila vojnicima rečima da se nada da znaju koliko su posebni.

„Mi smo vam toliko zahvalni na svemu što činite kao i vašim porodicama“, rekla je prva dama.

Bajden će posetiti i primorsko selo na jugozapadu Velike Britanije, Kornvol gde se održava samit grupe G7 i na kome će se najverovatnije razgovarati o vakcinaciji, trgovini i klimatskim promenama.

Kako se navodi, Bajden se može suočiti sa pritiskom da učini više na deljenju američke vakcine i snabdevanjem drugih zemalja nakon početnog zaloga od 20 miliona doza najavljenih prošle nedelje.

Posle tri dana samita grupe G7, Bajden i njegova supruga Dzil posetiće kraljicu Elizabetu u dvorcu Vindzor, a posle toga, otputovaće u Brisel na razgovore sa liderima NATO-a i Evropske unije.

Svoje putovanje po Evropi Bajden završava posetom Ženevi gde će se sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, 16. juna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar