U trendu

Prva fotografija Navaljnog nakon izlaska iz kome, poručio: Vraćam se u Rusiju

Ruski opozicionar objavio je na svojoj stranici na Instagramu svoju prvu fotografiju nakon izlaska iz kome.

„Zdravo, ovde Navaljni. Nedostajete mi. I dalje ništa ne mogu da radim, ali sam juče ceo dan mogao samostalno da dišem. Bez pomoći sa strane, čak nisam koristio ni običan ventil u grlu. Jako mi se svidelo. Neverovatan, potcenjen od mnogih procesa. Preporučujem“, napisao je Navaljni na svom nalogu na Instagramu.

Kako piše Njujork tajms, pozivajući se na nemačke izvore, Navaljni je tužiocu otkrio šta planira kada se oporavi.

„Nema namere da bude u egzilu u Nemačkoj. Želi da se vrati kući u Rusiju i nastavi svoju misiju“, otkrio je službenik nemačke bezbedonosne službe.

Nemački bezbednjak potvrdio je Njujork tajmsu da je ruski opozicioni lider „oštrog uma“.

„Potpuno je svestan svog stanja, onoga što mu se dogodilo i zna gde se nalazi“, rekao je ovaj anonimni službenik.

Bolničari koji su lečili Navaljnog, pošto mu je prošlog meseca pozlilo u avionu, nisu u početnim testovima utvrdili porast šećera u krvi i nisu videli znakove metaboličkog poremećaja, potvrdilo je za Rojters pet medicinskih izvora.

Njihovi izveštaji su u suprotnosti sa dijagnozom koju su postavili i javno objavili doktori Hitne bolnice broj jedan u Omsku, gde je lečen, a koji su rekli da je Navaljni pao u komu zbog metaboličkog poremećaja i da je imao nivo šećera u krvi četiri puta veći od normalnog.

Nemačka, gde je Navaljni odveden na dalje lečenje nakon dvodnevnog tretmana u Omsku, rekla je da ga je Rusija otrovala retkim nervnim agensom – novičokom.

Berlin je tražio objašnjenje od Moskve i pozvao na sankcije.

Kremlj je rekao da su optužbe „neutemeljene“ i da nije „video“ dokaze trovanja i zatražio od Nemačke da pruži dokaze o trovanju.

Berlinski državni tužioci najavili su u petak da će predati informacije ako se Navaljni, koji je u međuvremenu izašao iz kome, s tim složi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar