U trendu

Prva žrtva skandala: Ubio se senator optužen za seksualni napad

Republikanski senator iz Kentakija, Den Džonson, optužen za seksualno uznemiravanje tinejdžerke, pronađen je mrtav pored svog automobila i veruje se da je izvršio samoubistvo.

Džonson (57) je pronađen sa jednom prostrelnom ranom. Prema rečima zvaničnika, njegovo telo je pronađeno ispred automobila kojim se dovezao do kraja jednog mosta, prenosi AP.

Patolog Dejv Bilings je rekao da autopsija tek treba da bude izvršena, ali da smatra da je najverovatnije u pitanju bilo samoubistvo.

Džonson se u utorak obratio javnosti, odbacujući optužbe da je u podrumu svoje kuće 2013. seksualno zlostavljao tinejdžerku. On je govorio da su te optužbe deo strategije da se poraze konzervativni republikanci.

AP navodi da je Džonson juče, nešto posle 17 sati, objavio na Fejsbuku poruku u kojoj poziva ljude da se brinu o njegovoj ženi, da „to više ne može da podnese“, kao i da su „nebesa njegov dom“.

Ta njegova objava je, međutim, kasnije uklonjena.

Ovaj republikanac izabran je za senatora 2016, u tesnoj trci, budući da je tu kampanju obeležila njegova izjava u kojo je uporedio nekadašnjeg predsednika SAD Baraka Obamu i njegovu suprugu Mišel sa majmunima, navodi BBC.

Bio je i pastor u lokalnoj crkvi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)