U trendu

Prvi međunarodni let na aerodromu u Almatiju

NURSULTAN – U kazahstanskom Almatiju danas je obavljen prvi međunarodni let nakon nereda koji su izbili 2. januara, saopštilo je Civilno vazduhoplovstvo pri kazahstanskom ministarstvu za industriju i infrastrukturni razvoj.

„Posle nastavka rada aerodroma, prvi avion iz inostranstva koji je sleteo u Almati došao je iz turske Antalije“, navodi se u saopštenju, preneo je TAS S.

Pres služba je dodala da su za danas planirani letovi iz Kolumba, iz Šri Lanke, i let iz Almatija za Seul, a obaviće ih „Er Astana“ i „Azijana erlajns“.

U Almatiju, najvećem gradu Kazahstana, i još nekim gradovima, došlo je do nereda 2. januara kada su demonstranti upali u neke vladine zgrade nezadovljni poskupljenjem naftnih derivata.

Tokom nekoliko dana nasilja bilo je poginulih i povređenih, a predsednik Kasim-DŽomart Tokajev se obratio Organizaciji ugovora o kolektivnoj bezbednosti (CSTO) predvođenoj Rusijom, pa su mirovnjaci postavljeni po Kazahstanu.

Na ulice gradova se vratio red, navode kazahstanske vlasti, a aerodrom u Almatiju, koji je bio pod opsadom demonstranata tokom protesta, ponovo je u funkciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar