U trendu

Pucali na auto poslanika – ubili njegovog trogodišnjeg sina

KIJEV – U centru Kijeva, glavnog grada Ukrajine, za sada nepoznati napadači pucali su na automobil lokalnog poslanika, a tom prilikom ubijen je njegov trogodišnji sin, javio je Rojters, pozivajući se na policijske izvore.

Za volanom „rendž rovera“ je u trenutku napada bio Vjačeslav Soboljev, biznismen i poslanik regionalnog saveta, naveo je policijski izvor.

Ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova nije objavilo ko je vlasnik automobila, kao ni identitet žrtve, navodi britanska agencija.

„Posle ranjavanja, dete je umrlo u vozilu hitne pomoći na putu ka bolnici“, navelo je ukrajinsko ministarstvo na Fejsbuku.

Ukrajinska agencija Unian javlja da se sve odigralo u nedelju na raskrsnici ulica Leo Tolstoj i Tarasovska, kao i da su taj deo blokirale policijske snage i da se za napadačima traga.

Navodi se i da je napadač najverovatnije pobegao automobilom marke „leksus“.

„Kijev post“ izveštava da se napad dogodio oko 17 sati po lokalnom vremenu i da je u blizini restoran „Mario“, čiji je vlasnik Soboljev.

Prema navodima „Dejli mejla“, napadači su pucali kroz prozor na mestu vozača, kao i da je trogodišnji dečak koji je ubijen najmlađi sin Soboljeva koji ima petoro dece.

Dodaje se da je Soboljev izabran za poslanika u parlamentu grada Kijeva 2015. godine kao predstavnik partije „Blok“ bivšeg ukrajinskog predsednika Petra Porošenka.

Soboljev je biznismen iz Donjecka, a u periodu od 2010. do 2011. bio je izvršni direktor ukrajinskog „Naftogasa“.

On je nekada držao i lanac prodavnica u Donjecku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.