U trendu

Pucnjava u Čikagu, povređeno 14 osoba (video)

U pucnjavi koja se noćas dogodila ispred jedne pogrebne kapele u Čikagu ranjeno je 14 osoba koje su prevezene u bolnicu. Zbog porasta kriminala gradonačelnik Čikaga najavio saradnju sa federalnim agentima.

Četrnaest osoba povređeno je u pucnjavi u blizini pogrebne kapele, potvrdili su policijski zvaničnici.

Hitna pomoć prevezla je 14 teško povređenih osoba u obližnju bolnicu. Na njih je pucano iz vozila u pokretu dok su se nalazili ispred kapele u južnom delu grada.

Zamenik šefa čikaške policije Erik Karter rekao je da je kasnije pronađeno zapaljeno vozilo a da se za osumnjičenima traga. Za sada je privedena jedna osoba.

Do pucnjave je došlo u trenutku kada Ministarstvo za unutrašnju bezbednost planira da rasporedi desetine saveznih agenata u Čikago kako bi pomogli gradu da se izbori sa rastućim kriminalom.

Gradonačelnik Lori Lajtfut rekao je da će grad sarađivati sa saveznim agentima u borbi protiv kriminala.
Lajtfut je ranije kritikovao predsednika SAD Donalda Trampa zbog slanja saveznih agenata  u Portlandi posle nasilnih protesta zbog policijske brutalnosti koji su usledili nakon smrti Džordža Flojda u Mineapolisu.

Lajtfut je izjavio da očekuje da Čikago dobije dodatne resurske kako bi mogli da sarađuju sa saveznim agencijama koje već rade sa gradom, uključujući FBI, Agenciju za suzbijanje droga i Biro za alkohol, duvan, oružje i eksplozive.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.