U trendu

Pucnji u blizini skole u Vasingtonu, najmanje troje pogođeno

VAŠINGTON – Američka policija je danas dobila dojavu o pucnjavi u blizini pripremne škole u severozapadnom delu Vašingtona, u kojoj su najmanje tri osobe ranjene, objavila je policija na Tviteru, a prenosi Rojters.

Nema zvaničnih informacija o detaljima pucnjave niti o stanju žrtava, navodi britanska agencija.

Očevidac je lokalnoj televizijskoj stanici WUSA-TV rekao da je čuo rafal koji je trajao oko minut i da je video jednu ženu kako istrčava iz zgrade, a za koju se činilo da je pogođena u pucnjavi, te da se za njom istrčale i druge osobe koje su očigledno bile ranjene, prenosi Rojters.

On je saopštio da je video druge ljude na ulici kako se skrivaju iza parkiranih automobila i pokazuju prema balkonu odakle su najverovatnije posumnjali da je došlo do pucnjave.

Policija je na Tviteru objavila da su dve muške i jedna ženska povređena osoba zatečene na licu mesta, ali nije opisano njihovo stanje.

Policija Distrikta Kolumbija pozvala je stanovnike u blizini mesta pucnjave da se sklone na bezbedno mesto i saopštila da je u toj oblasti veće prisustvo njenih pripadnika.

Kako je saopšteno, pucnjava se odigrala u severozapadnom delu grada, oblasti za koju lokalni mediji navode da se nalazi u blizini škole Edmund Berk, pripremne akademije za privatni koledž.

Univerzitet Distrikta Kolumbija, koji je takođe u blizini, objavio je na Tviteru da je njegov kampus zatvoren, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.