U trendu

Puljić: Agresivni potrošački mentalitet ukrao Isusa

SARAJEVO/BANJALUKA – Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić je u božićnoj poslanici kritikovao agresivni potrošački mentalite, za koji kaže da je od naroda oduzeo Isusa i poručio „nema obnove u Hristu tamo gde vladaju oholost, bahatost i sebičnost“.

„Da bismo stvarno mogli slaviti i doživeti Božić, valja nam prihvatiti svoju ljudsku ograničenost, grešnost i zavisnost o Božjoj ljubavi“, poručio je Puljić.

On smatra da današnje vreme ljudi doživljavaju stresno i napeto zbog političkih prepucavanja i ignorisanja čoveka, njegovog prava i dostojanstva.

Kardial je ocenio da se, kako je naveo, „čudan nemir uvukao u ljude, da se moćnici i dalje poigravaju malim čovekom, kao i da još traje i nesigurnost zbog kovida 19“.

Puljić je kritikovao „agresivni potrošački mentalitet“, koji, kako navodi, svake godine u javnosti pokušava da nam „ukrade Isusa“, te poručio da na tim raznim bazarima koji se otvaraju svake godine „Isusa nema“.

I banjalučki biskup Franjo Komarica uputio je božićnu čestitku vernicima povodom sutrašnjeg Božića u kojoj je istakao važnost istinskog svedocenja vere, nade i ljubavi, posebno danas u vreme pandemije koja hara svetom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.