U trendu

Pušilin: Prva isporuka proizvoda iz DNR u maju

MARIJUPOLJ – Zamenik ruskog premijera Marat Husnulin posetio je danas gradove Marijupolj i Volnovahu, koje su oslobodile ruske i snage samoproglašene Donjecke Narodne Republike, kako bi procenio obim obnove gradova, izjavio je lider DNR Denis Pušilin i prvu isporuku proizvoda najavio za maj.

„Zajedno sa zamenikom premijera Rusije Maratom Husnulinom posetili smo Volnovahu i Marijupolj da procenimo obim štete i predložimo pristupe procesu izgradnje. Oni moraju biti nestandardni, jer je pred nama izgradnja neviđenih razmera u veoma kratkom roku“, objavio je Pušilin na svom Telegram kanalu, prenosi agencija TAS S.

Rekao je da će prva serija proizvoda iz DNR biti isporučena iz luke Marijupolj u maju, kao i da će se luka koristiti za otpremu građevinskog materijala, neophodnog za obnovu grada koji su oslobodile ruske snage i snage DNR.

„Obišao sam danas fabriku Azovmaš u Marijupolju zajedno sa potpredsednikom ruske vlade Maratom Husnulinom, kao i trgovačku luku Marijupolj. Tamo se radi punom parom, već je angažovano 400 zaposlenih. Kako je planirano, prva pošiljka republičkih proizvoda biće otpremljena preko luke u maju“, napisao je Pušilin.

Prema rečima lidera DNR, posetili su i bolnice u Volnovahi i Marijupolju, koje su već nastavile sa radom, ali im je potrebna restauracija.

„S obzirom na to koliko će Donbasu biti potrebno građevinskog materijala za obnovu, Husnulin je predložio da se morska luka koristi kao logističko čvorište – mesto za utovar i istovar za veliki izbor svega što je potrebno za operacije velikih razmera“, dodao je Pušilin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.