U trendu

Putin i Merkel telefonom o Siriji, gasu. . .

MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o više pitanja – situaciji u Siriji, transportu ruskog gasa preko teritorije Ukrajine po isteku 2019. godine i drugim.

Oni su razgovarali o dogovorima postignutim tokom susreta Putina i turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana s ciljem smirivanja situacije u Siriji i složili su se da će ti dogovori imati pozitivan uticaj na situaciju u toj zemlji.

Takođe su ocenili da ti dogovori uzimaju u obzir interese svih.

„Putin je informisao kancelarku Merkel o sastanku od 22. oktobra sa Redžepom Tajipom Erdoganom u Sočiju sa posebnim akcentom na to da postignuti dogovori uzimaju u obzir interese svih strana i doprinose obnavljanju teritorijalnog integriteta i celovitosti Sirije“, navodi se u saopštenju Kremlja.

Kako je saopštio Kremlj, a prenosi agencija Tas s, oni su razmenili mišljenja i o nastavku transporta ruskog gasa preko teritorije Ukrajine posle isteka 2019. godine kada se završava aktuelni sporazum.

Danas je, inače, u Briselu održan sastanak predstavnika te dve zemlje i EU, a ruska agencija navodi da su za produženje ugovora, pod ovim ili onim uslovima, zainteresovane sve tri strane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.