U trendu

Putin najavio čvrstu zaštitu pomorskih oblasti Rusije

SANKT PETERBURG – Nova pomorska doktrina Rusije odnosi se na granice i oblasti od nacionalnog interesa, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin, u obraćanju na paradi kod Sankt Peterburgu povodom Dana mornarice.

„Mi otvoreno određujemo granice i oblasti ruskih nacionalnih interesa, vitalne strateške oblasti. Pre svega, to su vode našeg dela Arktika, Crnog, Ohotskog i Beringovog mora, Baltičkog i Kurilskog moreuza. Svim sredstvima ćemo obezbediti njihovu čvrstu zaštitu“, poručio je Putin, prenosi TAS S.

Prema rečima ruskog lidera, „sposobnosti mornarice su ključna
reč“.

„Mornarica je u stanju da se brzo suprotstavi svima onima koji pokušaju da zadiru u naš suverenitet i slobodu. Mornarica uspešno i časno ostvaruje strateške zadatke na granicama naše zemlje i u bilo kom delu plamete“, rekao je Putin.

Ruski lider tradicionalno prisustvuje defileu brodova ratne mornarice, koji se povodom Dana mornarice Rusije danas održava u Kronštadu, kod Sankt Peterburga, prenosi TAS S.

Ove godine učestvuje više od 40 ratnih brodova, čamaca i podmornica iz sastava Severne, Pacifičke, Baltičke i Crnomorske ratne flote.

U drugom delu vojne parade, učestvovaće više od 40 borbenih aviona i helikoptera ruske mornarice i ratnog vazuhoplovstva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar