U trendu

Putin: Nismo mi ti koji odbijaju pregovore, naš cilj je da ujedinimo ruski narod

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je Rusija spremna da pregovara sa svim učesnicima procesa u Ukrajini o prihvatljivim ishodima, ali da oni odbijaju pregovore.

Putin je u intervjuu za TV Rusija-1, odgovarajući na pitanje da li se približavamo opasnoj liniji u vezi sa situacijom u Ukrajini, rekao da to ne smatra toliko opasnom, a da Rusija deluje u interesu građana, prenosi RIA Novosti.

„Ne mislim da je to toliko opasno. Mislim da delujemo u pravom smeru, štitimo naše nacionalne interese, interese naših građana, našeg naroda. I jednostavno nemamo drugog izbora nego da zaštitimo naše građane“, istakao je ruski lider.

Putin je dodao da je Rusija uvek nastojala da svi sporovi budu rešeni mirnim putem, pregovorima, ali da je druga strana imala drugačiji stav.

Prema Putinovim rečima, sve se zasniva na politici geopolitičkih protivnika Rusije, koja je usmerena na rasparčavanje Rusije.

„Zavadi pa vladaj – oni su to uvek pokušavali da urade, pokušavaju i sada, ali naš cilj je nešto drugo – da ujedinimo ruski narod“, rekao je Putin.

Dodao je da Rusija nije mogla da se ponaša cinično kao Zapad kada je reč o Ukrajini, jer, kako je naveo, Rusija „ima drugačiju filozofiju“.

Prema njegovim rečima, Zapad ima pre svega materijalni pristup, a Rusija duhovni.

Putin je istakao da je uveren da je 99,9 odsto građana Rusije spremno da žrtvuje sve za interese otadžbine.

„To me samo još jednom uverava da je Rusija posebna zemlja i da ovde žive posebni ljudi“, rekao je predsednik Rusije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar