U trendu

Putin: O bezbednosti Rusije ne možemo da pregovaramo

MOSKVA – Moskva je spremna za otvoren i pošten dijalog u međunarodnim odnosima i diplomatsko rešenje najkomplikovanijih pitanja, ali se o interesima i bezbednosti Rusije ne može pregovarati, poručio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin u obraćanju povodom Dana branioca otadžbine.

„Obezbeđivanje odbrambenog kapaciteta naše zemlje ostaje prioritet države, a oružane snage služe kao garancija nacionalne bezbednosti, mirnog života naših građana, stabilnog, postepenog razvoja Rusije“, istakao je Putin u televizijskom govoru povodom 23. februara, ruskog praznika Dana branioca otadžbine, prenosi TAS S.

On je ukazao na kompleksnu međunarodnu situaciju i bezbednosne izazove za Rusiju, „poput destabilizacije sistema kontrole naoružanja ili vojnih aktivnosti NATO“ i naglasio da je „poziv Rusije da se stvori sistem jednake i nedeljive bezbednosti, koji bi štitio sve zemlje, ostao bez odgovora“.

„Naša zemlja je uvek otvorena za direktan i iskren dijalog i traženje diplomatskih rešenja za najkomplikovanija pitanja, ali moram da ponovim da su interesi Rusije i bezbednost njenih građana bezuslovni“, poručio je Putin.

Ruski predsednik je rekao i da će Moskva iz tog razloga „nastaviti da razvija i unapređuje vojsku i flotu i povećava njihovu efikasnost“, navodi TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.