U trendu

Putin: Odbrana otadžbine je naša sveta dužnost prema našim precima i potomcima

MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se danas građanima povodom Nove godine okružen vojnim osobljem i istakao da je odbrana otadžbine sveta dužnost Rusa prema njihovim precima i potomcima.

On je prošlu godinu ocenio godinom ključnih događaja koji postavljaju temelje za budućnost i nezavisnost, i istakao da su Rusi pokazali hrabrost i dostojanstvo i podržali učesnike specijalne vojene operacije u Ukrajini, prenele su RIA Novosti.

„Zajedno gradimo i stvaramo. Glavna stvar je sudbina Rusije“, naveo je Putin.

On je rekao da njegova zemlja nikada neće pokleknuti pred pokušajima Zapada da upotrebi Ukrajinu kao oruđe za uništenje Rusije u novogodišnjem obraćanju emitovanom na ruskoj državnoj televiziji, preneo je Rojters.

Putin je kazao da se Rusija bori u Ukrajini da zaštiti svoju domovinu i da obezbedi pravu nezavisnost svom narodu.

On je naglasio da je istina na strani Rusije koja štiti svoj narod na svojim istorijskim teritorijama.

Zapadne elite su godinama uveravale Rusiju u miroljubive namere, uključujući i u Donbasu, ali su u stvari, kako je naveo, podržavale neonaciste i pripremale se za agresiju.

Sada o tome otvoreno govore, a narod Ukrajine se koristi da cepa i oslabi Rusiju, naglasio je predsednik Rusije.

„Nikada nikome nismo dozvolili i nećemo dozvoliti da to uradi“, rekao je Putin.

On je zahvalio učesnicima specijalne operacije na hrabrosti i izrazio uverenje da će Rusija prevazići sve teškoće i održati zemlju velikom i nezavisnom.

„Uvek smo znali, a danas smo ponovo uvereni da suverena, nezavisna, sigurna budućnost Rusije zavisi samo od nas. Od naše snage i volje“, zaključio je predsednik Rusije.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov precizirao je kasnije da je obraćanje snimljeno u štabu Južnog vojnog okruga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar