U trendu

Putin ostao bez godišnjeg odmora

Ruski predsednik Vladimir Putin zbog brojnih državničkih obaveza ostaće uskraćen za godišnji odmor, barem do septembra.

„Ne znam kada će predsednik otići na odmor. Iskreno govoreći, gledam njegov raspored rada i do 1. septembra ne vidim da je ovde upisan godišnji odmor, nažalost“, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Pres-sekretar Kremlja je otkrio da će on otići na odmor u avgustu, ako mu se „posreći“.

Inače, od ranije je poznato da prvi čovek Rusije godišnje odmore najradije provodi u neistraženim delovima svoje zemlje ili u svojoj rezidenciji u Sočiju, prenosi Sputnjik.

„Ima regija u Ruskoj Federaciji koje volim. Ima nekih u kojima nikada nisam bio“, izjavio je ranije Putin.

Ruski predsednik odavno nije imao čak ni slobodan dan. Poslednji put slobodan dan je uzeo za svoj 62. drugi rođendan, i to u oktobru 2014. godine. Taj dan je proveo u sibirskoj tajgi, od 300 do 400 kilometara udaljenoj od naselja, i prema kasnijem sopstvenom priznanju tu je „zaradio“ upalu mišića.

Kremlj je tada saopštio da je to „prvi put za 15 godina da je Putin uzeo slobodan dan“.

Prošle godine Putin je rođendan proveo na službenom putu u Sočiju, a uveče je igrao hokej sa poznatim hokejašima veteranima i sa učesnicima Noćne hokejaške lige.

Da je Putin radoholik govore i brojke – u periodu od 7. maja 2015. do 7. maja 2016. imao je 311 radnih dana, učestvovao je u 902 različita posla, ne računajući rad sa dokumentima i putovanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.