U trendu

Putin otkrio šta je glavni cilj ruske vojne operacije

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je ruski narod sam odlučio na referendumu da živi na svojoj zemlji i odlučuje o svojoj sudbini.

On je na stadionu Lužnjiki, gde se održava koncert proslave godišnjice prisajedinjenja Krima i Sevastopolja Rusiji čestitao praznik.

Putin je rekao da će biti „realizovani svi nameravani planovi“ i dodao da su Krimljani učinili pravu stvar postavljajući tvrdu barijeru na put neonacistima.

Putin o ciljevima vojne specijalne operacije:

„Ljudi koji su živeli i žive u Donbasu nisu se složili sa državnim udarom. Protiv njih su odmah organizovane kaznene vojne operacije, i to ne samo jedna. Odmah su uronjeni u blokadu, podvrgnuti sistematskom granatiranju iz topova i vazdušnim udarima. To je ono što se zove genocid.“

„Glavni cilj ruske operacije je da se oslobodi Donbas. Spasiti ljude od ove patnje, od ovog genocida je glavni razlog i cilj vojne operacije“, rekao je Putin.

Putin je rekao da je Krim morao da bude izvučen iz ponižavajućeg stanja u kome se nalazio, a da nije bio deo Ruske Federacije

Istakao je i jedinstvo ruskih snaga na bojnom polju, govoreći da ruski vojnici rame uz rame pomažu, „podržavaju jedni druge, a ako treba, kao brat, pokrivaju se svojim telima od metka na bojnom polju“.

„Iz Svetog Pisma mi dolaze reči: ‘Nema veće ljubavi nego kad bi neko dao dušu za bližnje’. Odavno nismo imali takvo jedinstvo“, poručio je Putin.

Baš dok je Putin govorio pred punim stadionom, prekinut je televizijski prenos.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je došlo do kvara na serveru.

„To je bio tehnički problem, to smo ustanovili“, rekao je on.

(B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.