Putin: Policija da bude bez kompromisa u borbi sa zločinima

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je danas pripadnicima policije da ne treba da imaju milosti kada je u pitanju borba protiv korupcije i ostalih zločina, kao i protiv terorizma, ekstremizma i pokušaja podele ruskog društva, saopštila je ruska policija.

Putin je na svečanosti povodom Dana policije rekao da danas svaki zaposleni u agencijama Ministarstva unutrašnjih poslova mora da ispunjava najviše standarde.

„Vaša dužnost je da se borite protiv terorizma i ekstremizma, i protiv pokušaja da se poseje mržnja i da se podeli naše multietničko društvo u kojem imamo pripadnike više vera“, rekao je Putin na svečanosti, navodi se u saopštenju.

Kako je preneo Tas, Putin je naglasio da je zato od vitalnog značaja da se nikada ne prestane sa preventivnim radom, i iskrenim i otvorenim dijalogom sa predstavnicima civilnog društva i verskih zajednica.

Ruski predsednik je pozvao sve pripadnike policije da, kada je reč o borbi sa korupcijom, organizovanim kriminalom i trgovinom droge, budu „odlučni i bez kompromisa“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.