U trendu

Putin posvađao NATO

Članice NATO ne slažu se s planom proširenja vojne pomoći Ukrajini, javlja agencija Blumberg pozivajući se na nekoliko izvora.

Prema tim izvorima, ali i po jednom dokumentu, neke od članica Alijanse, koje doduše nisu imenovane, žele da izbegnu direktan rat sa Rusijom, sugerišući da bi Putin mogao da upotrebi oružje za masovno uništenje ukoliko bi NATO previše naoružao Ukrajinu.

Takođe se navodi da u dokumentu u koji je ta agencija imala uvid, stoji da neke zapadnoevropske zemlje smatraju da bi isporuka oružja Ukrajini trebalo da bude ograničena usled opravdanog straha da bi se događaju mogli otrgnuti kontroli.

S druge strane, postoje i one evropske zemlje, poput istočnoevropskih, Velike Britanije, kao i baltičke zemlje, koje imaju potpuno drugačije mišljenje, budući da se snažno zalažu za slanje dodatnog oružja Ukrajini.

Podsetimo, portparol Kremlja izjavio je da će Rusija upotrebiti nuklearno naoružanje ukoliko bude postojala pretnja njenoj egzistenciji, odnosno postojanju.

Blumberg takođe podseća i da Severnoatlantska alijansa već snabdeva Ukrajinu oružjem, među kojim su i protivtenkovski sitemi, rakete, granate, puške, kao i brojnim drugim oružjem, preneo je ruski kanal Raša tudej.

(B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)