Putin pozvao na značajno jačanje borbene sposobnosti oružanih snaga

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je danas na jačanje borbene sposobnosti ruskih oružanih snaga, uključujući skraćivanje vremena za raspoređivanje vojnih jedinica.

„Značaj kopnenih snaga zajedno sa avijacijom i mornaricom u vojnim sukobima je visok. Naš zadatak je da im obezbedimo najbolji hardver, savremenu opremu i značajno povećamo njihove borbene sposobnosti“, rekao je Putin.

On je istakao da je mobilnost jedan od glavnih pokazatelja efikasnosti kopnenih snaga tokom transfera vojnika na velike razdaljine i njihove brze raspodele.

„Moramo da povećamo vreme za takve aktivnosti“, dodao je Putin, prenosi „Sputnjik internešnal“.

Ruski predsednik je, ujedno, izrazio nadu da će ruske oružane snage biti značajno ojačane novim višenamenskim lovačkim avionima „MiG-35“.

„Pre svega želim da vam čestitam na ovom važnom događaju, na početku probnih letova našeg novog lakog “MiG-35“ borca“, rekao je Putin tokom video konferencije povodom početka testiranja tog aviona.

On je dodao da novi borbeni avion ima unapređene karakteristike, kao i da je opremljen najsavremenijim oružjem i sposoban za praćenje od 10 do 30 ciljeva.

„Veoma se nadam da će naše oružane snage biti značajno ojačane ovom letilicom“, rekao je Putin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.