U trendu

Radev započeo treće konsultacije o mandataru

SOFIJA – Bugarski predsednik Rumen Radev započeo je danas treće po redu konsultacije kojoj stranci će dodeliti mandat za sastav nove vlade.

Radev je, prenose bugarski mediji, prvo primio premijera u ostavci Kirila Petova, koji je predvodio delegaciju stranke „Nastavljamo sa promenom“.

Petkov je rekao da će se zalagati za ujedinjenje Bugarske oko nacionalnih prioriteta i obećao da bi maksimalno iskoristio poslednji mandat.

Radev je prokomentarisao da se u uslovima svetske krize problemi povećavaju i da zemlju očekuje teška zima s obzirom na nestašicu gasa.

Da bi Bugarska mogla da se nosi sa svim ovim izazovima, prema recima bugarskog predsednika, zemlji je potrebna funkcionalna vlada i skupština.

„Ne treba nam samo sporazum o novoj vladi, već efikasna administracija sa strateškom vizijom, koja će preduzeti i sprovesti neophodne reforme“, naveo je Radev.

Petkov je, kako prenose bugarski mediji,izrazio spremnost za dijalog i da će njegova stranka učiniti sve da Bugarska dobije funkcionalni parlament i vladu.

Petkov je rekao da aktuelna vladajuća koalicija radi veoma dobro, jer je azerbejdžanski gas poceo da dolazi u Bugarsku preko interkonektora sa Grckom i već stiže do potrošaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar