U trendu

Radulović: U pamet se, CG je u čeljustima kriminala

PODGORICA – Optužbe predsednika crnogorske vlade Dritana Abazović iznete na današnjoj sednici Skupštine, na kojoj bi trebalo da se glasa o (ne)poverenju njegove vlade na račun stranaka potpisnica inicijative, izazvala je žestoke osude poslanika stranaka potpisnica, dok je poslanik DF Andrija Mandić kazao da je dugo u parlamentu i da nikad nije čuo ništa slično onom što je premijer izneo za skupštinskom govornicom.

„Verujem u ovo što je rekao, a ovo je ono o čemu se pričalo u kuloarima. O ovome je pričao Nebojša Medojević. Uvek su replicirali sa posedovanjem dokaza. Sada smo sa vrlo relevantne adrese, premijera CG, dobili najteže optužbe. Borba protiv organizovanog kriminala ne može da čeka. Slaven Radunović je tražio pauzu, tražim je i ja, a treba da je traži i Abazović. Moramo da sednemo i da pokušamo da se dogovorimo kako da se ovo čudo zaustavi“, rekao je Mandić.

Tražeći još jednom pauzu za dogovor stranaka pobednica od 30. avgusta 2020., Mandić je rekao:
„Vi ste rekli da je vaš život ugrožen. Vi ste rekli da grupa iz Bemaksa ugrožava živote. Teme ubistva Duška Jovanovića i Pukanića se moraju otvoriti. Moramo se ujediniti. Ako sad ne krenemo tim putem svaka kombinacija sa DPS-om koja se i vama obila o galvu će nam doći glave. U Bemaksu leži mehanizam i politički život koji je vezan za šverc cigareta i droge, a možemo da se obračunamo sa tim ako se vratimo na ono što su nam građani dali 30. avgusta (2020)“, kazao je on.

Mandić je pozvao na dogovor stranaka pobednica i dodao da nakon treba treba uvesti vanredno stanje, jer, kako je rekao, ne može bitka protiv organizovanog kriminala da se dovede do kraja ako se ne budemo ujedinili.
„Ako paktiramo sa đavolom, suočićemo se sa onim sa čim ste se vi suočili“, poručio je Mandić.

U uzavreloj parlamentarnoj atmosferi, lider Demokrata Aleksa Bečić pozvao je na smirenost i dijalog. On je oštro kritikovao aktuelnu vladu Dritana Abazovića i ponovio spremnost Demokrata da razmotre pisanu inicijativu za rekonstrukciju vlade, ali je, kaže, nisu dobili.

Upitao je ko smeta strankama pobednicama iz avgusta 2020. da se sutra dogovore o formiranju nove vlade.

Poslanik PZP Branko Radulović ocenio je da se Crna Gora nalazi „u čeljustima organizovanog kriminala“.

„Gospodine Abazoviću i ostali lideri – u pamet se, u vašim rukama je Crna Gora. Nemojte da je ostavljate organizovanom kriminalu“, rekao je Radulović i takođe zatražio pauzu da bi se većina od 30. avgusta 2020. „resetovala“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.