U trendu

Radžapaksa obavestio parlament da će danas poslati ostavku

KOLOMBO – Predsednik Šri Lanke Gotabaja Radžapaksa, koji je danas pobegao na Maldive, telefonom je obavesto predsednika parlamenta Mahindu Japu Abejvardenu da će njegova ostavka biti poslata kasnije tokom današnjeg dana.

„Predsednik je stupio u kontakt sa mnom telefonom i rekao da će se postarati da danas dobijem njegovu ostavku“, naveo je Abejvardena u video izjavi, prenosi Rojters.

On je apelovao da građani ostanu mirni i da imaju poverenja u parlamentarni proces koji će obezbediti da novi predsednik bude izabran 20. jula, navodi Rojters.

Predsednik Šri Lanke Gotabaja Radžapaksa pobegao je rano jutros vojnim avionom zajedno sa suprugom iz zemlje na Maldive, samo nekoliko sati pre nego što je trebalo da podnese ostavku, potvrdilo je ratno vazduhoplovstvo zemlje, a prenosi Rojters.

Premijer Šri Lanke Ranil Vikremesinge proglasio je danas vanredno stanje celoj zemlji i policijski čas u pojedinim delovima, nakon što je Radžapaksa pobegao na Maldive, u trenutku masovnih protesta zbog ekonomske krize na ostrvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.