U trendu

Radzapaksa ovlastio premijera da obavlja duznost predsednika

KOLOMBO – Predsednik Šri Lanke Gotabaja Radžapaksa ovlastio je premijera Ranila Vikremesingea da obavlja predsedničke dužnosti, saopštio je danas predsednik parlamenta, prenosi Rojters.

Predsedavajući parlamenta Mahinda Japa Abejvardena naveo je da ga je o ovoj promeni obavestio Radžapaksa, koji je pobegao rano jutros vojnim avionom zajedno sa suprugom iz zemlje na Maldive, nakon što su demonstranti upali u njegovu i premijerovu službenu rezidenciju u subotu tražeći njihovu smenu.

Premijer Šri Lanke Ranil Vikremesinge proglasio je danas vanredno stanje celoj zemlji i policijski čas u pojedinim delovima, nakon što je predsednik Gotabaja Radžapaksa pobegao na Maldive, u trenutku masovnih protesta zbog ekonomske krize na ostrvu.

Policija Šri Lanke upotrebila je danas suzavac da rastera grupu demonstranata u blizini kabineta premijera na Flover Roudu, javlja Bi-Bi-Si.

Hiljade ljudi okupilo se na glavnom mestu protesta u Kolombu uzvikujući „Gota lopov, Gota lopov“, nazivajući predsednika Gotabaju Radžapaksu po nadimku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.