U trendu

Radžapaksa sa Maldiva otisao za Singapur

KOLOMBO – Predsednik Šri Lanke Gotabaja Radžapaksa uputio se danas avionom saudijske avio-kompanije za Singapur, a zatim ide u DŽedu u Saudijskoj Arabiji, saopštili su zvaničnici Maldiva agenciji AP.

Oni su ovu informaciju dali pod uslovom da im se ne otkrije identitet, uz obrazloženje da se radi o osetljivom pitanju, navodi američka agencija.

Radžapaksa, koji je juče pobegao na Maldive, bio je na putu za Singapur danas i očekuje se da će tamo za sada stići, saopštio je Rojters, pozivajući se na izvor iz vlade Šri Lanke.

Radžapaksa je telefonom juče obavestio predsednika parlamenta Mahindu Japu Abejvardenu, da će njegova ostavka biti poslata kasnije tokom jučerašnjeg dana, kada je zajedno sa suprugom pobegao iz zemlje na Maldive, samo nekoliko sati pre nego što je trebalo da podnese ostavku, potvrdilo je ratno vazduhoplovstvo zemlje, a prenosi Rojters.

Premijer Šri Lanke Ranil Vikremesinge proglasio je juče vanredno stanje celoj zemlji i policijski čas u pojedinim delovima, nakon bekstva Radžapakse ,u trenutku masovnih protesta zbog ekonomske krize na ostrvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar