U trendu

Rajilić: Džaferović bi bio u zatvoru da ima pravde

BANJALUKA – Da postoji zrno pravde u bilo kom sudu u BiH, Šefik Džaferović, aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH i funkcioner SDA, bi bio u zatvoru, a ne bi govorio o neostvarenim ratnim ciljevima tzv. Armije BiH, izjavila je danas predsednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić.

Komentarišući izjavu Džaferovića da BiH „još nije ono za šta su se borili“ pripadnici tzv. Armije BiH, Rajilićeva je istakla da su to njegove neostvarene želje.

Ona je u izjavi za Srnu tzv. Armiju BiH nazvala „paravojskom koja je nelegalno formirana“, kao i da je Džaferović bio jedan od učesnika stvaranja te paravojske.

Rajilićeva je navela i da su, dok je bio načelnik Centra službi bezbednosti Zenica na tom području bili logori za Srbe.

„Džaferović na ružnom događaju za hrišćane u BiH govori o svojim željama koje nije uspeo da ispuni, a to je da nas potpuno istrebi i stvori nove paravojne jedinice kojima bi komandovao – odgovorila je Rajilićeva na Džaferovićeve navode na obeležavanju dana tzv. Armije BiH.

Ona je dodala da krivi i pravosuđe u Republici Srpskoj i upitala zašto se ne izda nalog da Džaferović bude uhapšen.

„Gde su tužioci u Srpskoj“, pita Rajilićeva i dodaje da se čeka da svedoci umru da ne bi imao ko da svedoči o onome šta je doživeo i video tokom zatočeništva, prenela je RTRS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.