U trendu

RAK pokrenuo postupak protiv Fejs televizije

SARAJEVO – Direktor Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH Draško Milinović najavio je rigorozne mere protiv Fejs televizije, čiji je vlasnik i direktor Senad Hadžifejzović tokom razgovora sa gostom u emisiji upitao da li bi trebalo se srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik „smeni, smiri ili ubije“.

Milinović je rekao da je RAK danas po službenoj dužnosti pokrenuo postupak protiv tog medija.

„To će biti skraćeni postupak s obzirom da je, na prvi pogled ovoga što se desilo i te kako jasno da je prekršen Kodeks o pružanju audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija“, rekao je Srni Milinović.

Prema njegovim rečima, na prvi pogled je vidljivo da je prekršeno još mnogo podzakonskih akata Agencije.

„Ove stvari koje smo nažalost videli u medijskom prostoru BiH, prvenstveno Fejs televiziji, su nedopustive i RAK ih neće dozvoliti“, naveo je Milinović.

On je najavio da će vrlo brzo, čim se skraćeni postupak završi, biti izrečene odgovarajuće mere i sankcije.

„U komunikaciji sa kolegama iz područja emitovanja već smo u prvoj analizi videli da će one biti rigorozne. I mogu da najavim rigorozne mere da se ovakve stvari više nikada ne bi desile“, dodao je Milinović.

U slučaju da se to ponovi, kaže Milinović, krajnja mera je suspenzija programa i oduzimanje dozvole.

„Ovo sad je nešto što će verovatno ići ka najvišoj mogućoj novčanoj kazni s obzirom da je to prva mera upozorenja da se ovakve stvari ne bi dešavale, ali ukoliko se ovako nastavi, mi smo kroz naše analize u RAK-u već videli da Fejs televizija prelazi određene granice. Bojim se da ćemo posegnuti za najrigoroznijim merama koje su nam Zakon o komunikacijama i sva naša pravila dali kao nadležnost da delujemo“, dodao je on.

Vlasnik i direktor sarajevske Fejs televizije Senad Hadžifejzović je, tokom razgovora sa gostom u emisiji o tome šta da se radi sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, upitao da li je rešenje da se „smeni, smiri, ili ubije?“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar