U trendu

Raketa pala u blizini aerodroma u severnom Iraku

BAGDAD – Bespilotna letelica ispustila je eksploziv u blizini aerodroma Erbil na severu Iraka, saopštili su kurdski bezbednosni zvaničnici, ne navodeći da li je pričinjena materijalna šteta.

Svedoci su rekli da su videli kako se oblak dima izdiže sa tog područja, prenosi Rojters.

Ovo je prvi poznati napad bespilotne letelice na američke snage u Erbilu, usred učestalih raketnih napada na baze u kojima su smeštene američke snage i ambasada u Bagdadu za koje Vašington krivi milicije koje podržava Iran.

Ministarstvo unutrašnjih poslova autonomne regionalne vlade Kurdistana, sa sedištem u Erbilu navelo u saopštenju da je dron nosio TNT koji je koristio za napad na američke snage. Rečeno je da niko nije povređen u napadu.

Malo pre raketnog napada u Erbilu, najmanje dve rakete sletele su u bazu i blizu nje zapadno od grada, gde se nalaze turske snage, dodali su zvaničnici.

Sirene u američkom konzulatu u Erbilu oglasile su se tokom napada na aerodromu, rekli su svedoci. Erbil je glavni grad autonomne kurdske regije u Iraku.

Vojnu bazu koju su predvodile SAD u blizini međunarodnog aerodroma Erbil u februaru je pogodila raketa koja je usmrtila vojnog dobavljača, podseća agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.