U trendu

Raković: Ne postoji šansa da Đukanović pobedi na izborima

PODGORICA – Ne postoji šansa da Milo Đukanović pobedi na izborima za predsednika Crne Gore, a najbolji kandidat na predstojećim izborima, 19. marta, bio bi predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, kaže istoričar Aleksandar Raković.

Raković je to rekao u intervjuu za podgoričku Adria tv., ali je istakao da ne treba potcenjivati njegov destruktivni potencijal, koji će se, kako kaže, srećom okrenuti protiv njega samog.

„Čini mi se da Ustavni sud Crne Gore neće biti kompletiran i da će Crna Gora doći u situaciju da Ustavni sud ne može da potvrdi rezultate predsedničkih izbora. U tom slučaju bi 19. maja u ponoć Đukanoviću istekao mandat, a time i imunitet. Tada bi predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović preuzela dužnosti predsednika Crne Gore“, kaže Raković.

Kada je, kaže, reč o srpskom narodu i predsedničkim izborima u Crnoj Gori, najbolji kandidat za predsednika bio bi Andrija Mandić.

„Nema sumnje da bi srpsko i demokratsko glasačko telo u Crnoj Gori njemu dalo najviše poverenja. Pritom, Mandić ima visoku reputaciju u srpstvu i sigurno bi dobio veliku podršku javnosti u Republici Srbiji, Republici Srpskoj, našem okruženju i dijaspori. Srbi su jedan i nedeljiv narod gde god da žive, a upravo Andrija Mandić ima najveću zaslugu za očuvanje, odbranu, negovanje i procvat savremene srpske ideje u Crnoj Gori“, naveo je Raković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.