U trendu

Rama: Činimo sve da spasemo svako ljudsko biće

TIRANA – Albanski premijer Edi Rama posetio je danas Tumanu, jedno od područja najteže pogođenih snažnim zemljotresom u Albaniji.

U pratnji potpredsednika vlade Eriona Brače i ministra unutrašnjih poslova Sandrera Lešaja Rama se sastao sa lokalnim stanovnicima čije su kuće srušene zbog snažnog zemljotresa.

„Danas više nego ikada stojimo uz porodice onih koji su izgubili svoje voljene u ovoj prirodnoj katastrofi“, izjavio je Rama, a prenosi albanska agencija ATA.

Premijer im je izrazio najdublje saučešće, uveravajući sve kojima su članovi porodice još zarobljeni ispod ruševina da vlasti čine sve da se spase svako ljudsko biće.

On je rekao da je do sada iz ruševina spasena 41 osoba.

Spasilačke službe zajedno sa timovima za hitne slučajeve koji stižu iz Italije, Grčke i drugih susednih zemalja, nastavljaju sa spasavanjem u tom području.

U Tumani, gradu koji se nalazi 40 kilometara severozapadno od Tirane i blizu je epicentra zemljotresa, poginulo je pet ljudi kada su se srušile dve zgrade, a njihova tela su izvučena iz ruševina.

Zemljotres jačine 6,3 stepeni pogodio je Albaniju u 03: 55h.

Institut za geologiju, energiju, vode i životnu sredinu saopštio je da se epicentar zemljotresa nalazio oko 10 km od primorskog grada Drača i 31km od Tirane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar