U trendu

Rama: I dobro i lose u Briselu, gosti smo u podeljenoj kući

BRISEL – Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas posle sastanka lidera Evropske unije i zapadnog Balkana da se oseća i dobro i loše zbog toga što se danas nalazi u Briselu.

„I dobro je i loše što smo u Briselu. Dobro se osećamo zato što jesmo Evropljani, ali loše što nas niko ne sluša kao Evropljane, već kao goste u podeljenoj kući“, naveo je Rama.

On je naveo da mu je žao EU i što lideri Zapadnog Balkana ne mogu da joj pomognu, te da je ona duboko podeljena.

Rama je dodao da Albanija čeka da dobije status kandidata u EU osam godina, te da „je Bugarska ovde problem, ali nije samo ona, već i to što se EU umorila od proširenja, a Bugarska je izraz toga“.

„Nećemo da čekamo Godoa, baš mi je žao nekih ljudi koji su juče bili optimistični. Nisam došao sa idejom da će se nešto promeniti. Moramo da se pokrenemo kako bismo oživeli duh Evrope u regionu“, naveo je albanski premijer.

Rama je dodao da Albanci ne žele rat, sukobe, krv i tenzije u regionu, već prijem u EU.

„Zato želimo da nastavimo u pravcu u kom smo išli. Ima naravno, mnogo problema i ne treba nam još jedan. Moj apel je bio nemojte da ubijete našu veru u EU budućnost. Albanci žele i veruju da će biti EU. Prvi put u istoriji imamo priliku da idemo tamo gde želimo a ne da budemo pod diktatorima“, naveo je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.