U trendu

Rama poziva na strpljenje do objavljivanja rezultata izbora

TIRANA – Predsednik Socijalističke partije Albanije i premijer Edi Rama kaže da nagađanja i izlazne ankete predstavljaju samo „predviđanja pred utakmicu“ i pozvao na strpljenje do objavljivanja rezultata izbora.

„Želim da vam kažem svima, pre svega socijalistima, da su glasovi u kutiji. Ljudi su kazali i sada to moramo da čujemo. Dužnost svakog popisivača i posmatrača je da pravilno prebroji glasove uz najveću građansku i pravnu odgovornost. Nagađanja i izlazne ankete pripadaju samo predviđanjima pred utakmicu. Rezultat kutija je rezultat meča“, naglasio je Rama.

On je, kako prenosi RTS, pozvao sve da se usredsrede na svoj zadatak.

„Mi ne želimo samo rezultat i potvrdu da smo pobedili, već da to bude nastavak procesa i iz ovog procesa Albanija treba da pobedi, a ne samo stranka koja će upravljati državom“, rekao je Rama.

Kako je prethodno preneo albanski portal Egzit njuz, Rama je pohvalio izborni proces na parlamentarnim izborima u Albaniji i ocenio da bi ostatak procesa trebalo da protekne mirno kako bi Albanija izašla kao pobednik ovih izbora.

Rama je zahvalio građanima Albanije koji su glasali.

Albanska vladajuća Socijalistička partija će, po svemu sudeći, pobediti na jučerašnjim parlamentarnim izborima i tako obezbediti treći mandat premijeru Ediju Rami, pokazale su izlazne ankete.

Prema izlaznoj anketi televizije Top čenel, Ramini socijalisti trebalo bi da osvoje 46,9 odsto glasova, što bi im donelo tesnu većinu od 71. mesta u parlamentu sa 140 mesta, prenosi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.