U trendu

Ratković: Kasno je za spas turističke sezone u CG

PODGORICA – Kasno je za spas turističke sezone u Crnoj Gori jasan je profesor Univerziteta i član Saveta Građanske inicijative 21. maj.

Ratković je to rekao u izjavi za podgorički portal CdM odgovarajući na pitanje kako se može spasiti ovogodišnja turistička sezona.

U jeku turističke sezone plaže u Crnoj Gori su polu-prazne, cene papreno visoke, a trenutni pokazatelji izazivaju zabrinutost da će turistička sezona biti ispod svih očekivanja i najava.

“Prošo voz za aktivnosti na tržištu. Pa sezona je već u zenitu! Treba se se koncetrisati na tekuće upravljanje i destinacijsku podršku koliko je moguće u ovoj haotičnoj situaciji. Sada treba puni akcenat dati na pripremu nastupa na organizovano turističko tržište kako bi to rezultiralo zaključenim alotmanskim ugovorima sa evropskim turoperatorima najdalje u septembru ove godine“, kaže Ratković.

Prema njegovim rečima, paralelno s tim i nakon toga treba planski raditi na apdejtovanju i implementaciji Marketing plana za 2023. godinu.

„To podrazumeva i uvođenje novog savremenog destinacijskog menadžmenta i integralnog turističkog upravljačnog informacionog sistema. Treba otvoriti proces ekološke i digitalne transformacije našeg turističkog sistema”, naveo je Ratković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar