U trendu

Razgovori o Bregzitu se nastavljaju, još pitanja na stolu

BRISEL – Dok se pregovori o Bregzitu nastavljaju, irski premijer Leo Varadkar kaže da postoji mogućnost da se postigne sporazum, ali da postoji mnogo pitanja koja tek treba da budu rešena.
Varadkar, koji je jutros telefonom razgovarao s britanskim premijerom Borisom Džonsonom i Evropskom komisijom, kaže da se nada da će se ta pitanja tokom dana rešiti, prenosi AP.
To bi omogućilo liderima Evropske unije da ih razmotre na dvodnevnom samitu koji pocinje u četvrtak u Briselu, čime bi se oslobodio put za glasanje britanskih poslanika na posebnom zasedanju parlamenta zakazanom za subotu.
Međutim, Varadkar kaže da čak i ako se to ne dogodi, krajnji rok za odlazak Velike Britanije 31. oktobra je „za nekoliko nedelja i postoji mogućnost održavanja drugog samita pre toga, ako zatreba“.

I glavni pregovarač Evropske unije za Bregzit kaže da se razgovori izmedu EU i Britanije nastavljaju, ali da prepreke ostaju.
Mišel Barnije je upoznao članove Evropske komisije koji nadgledaju pregovore o najnovijim razgovorima koje će predstaviti i parlamentarcima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.