U trendu

Razlaz: Katarskim vojnicima naređeno da odmah odu iz Bahreina

Vlasti Bahreina naredile su katarskim snagama koje su se borile zajedno sa koalicijom protiv Islamske države, da napuste njihovu teritoriju, izjavio je danas izvor upoznat sa trenutnom situacijom u tom području.

Vojnicima pripadnicima Centralne komande američke ratne mornarice smeštene u Bahreinu, je zatraženo da napuste koaliciju i moguće je da oni u narednih 48 sati odu, prenosi AFP.

„Bahreinci su rekli komandantu američke mornarice u bazi da vojnici Katara moraju da odu. Oni se još nalaze u bazi, ali će je najverovatnije napustiti u naredna dva dana“, rekao je izvor govoreći pod uslovom anonimnosti.

Kako podseća agencija, ovo se događa u vreme najveće krize diplomatije među zalivskim zemljama u proteklom periodu od kada su Saudijska Arabija i nekoliko zalivskih zemalja uvele blokadu Kataru, prekidajući diplomatske odnose i uvodeći blokade iz vazduha, sa kopna i mora.

Kako agencije prenose, Saudijska Arabija, UAE i Bahrein optužuju Katar za podržavanje terorizma, što Katar odlučno odbacuje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.