U trendu

Razotkrivena grup krijumčara migranata u međunarodnoj akciji

ZAGREB – U međunarodnoj Evropolovoj akciji „Mordana“ razotkrivena je kriminalna organizacija koja je u 11 navrata iz BiH u Hrvatsku nezakonito prebacila 87 osoba, za šta su primili najmanje 50.000 kuna (oko 6.700 evra), saopštilo je danas hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

U višemesečnoj akciji, u kojoj su učestvovali hrvatski i slovenački policiajci, kao i Granična policija BiH, obuvaćeno je više hrvatskih, slovenačkih, srpskih i bosanskohercegovačkih državljana koji su s područja BiH u Hrvatsku i dalje preko Slovenije u druge zemlje članice Europske unije protivzakonito prebacivali migrante, prenosi Hina.

Tokom istrage utvrđeno je da su trojica hrvatskih državljana starosti 65, 31 i 36 godina od početka juna do 27. avgusta u Zagrebu i na više drugih mesta u Hrvatskoj krijumčarili strane državljane preko državne granice s BiH i Slovenijom.

Oni su strance prihvatali na području Siska i Like u blizini granice sa BiH i zatim ih automobilima i kombijima prevozili na područje Rijeke i Istre u neposrednoj blizini sa slovenačkom granicom.

Kako se navodi, kriminalističkim istraživanjem su za više srpskih, slovenačkih i bosanskohercegovačkih državljana prikupljeni dokazi da su počinili istovrsna i povezana krivična dela na području BiH i Slovenije, a koji će putem instituta međunarodne pravne pomoći biti ustupljeni nadležnim državnim tužilaštvima u tim zemljama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.