U trendu

Reis: Nadam se da svet neće sedeti skrštnih ruku

SARAJEVO – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović izjavio je, povodom specijalne vojne akcije Rusije u Ukrajini, da ga to podseća na, kako je naveo, period agresije na Bosnu i Hercegovinu i izrazio nadu da međunarodna zajednica i svet neće sediti skrštenih ruku.

Apelujući na zaustavljanje, kako kaže, rata u Ukrajini on je naveo da „zla ideologija rata koja nije poražena na brdima oko Srebrenice, Sarajeva i drugih bosanskih gradova danas preti ne samo čitavoj Evropi, nego i svetu“.

Očekuje da će međunarodna zajednica i svet učiniti sve da bi se, kako kaže, neprijateljstvo i agresija zaustavili i kako bi se pomoglo narodu Ukrajine na celoj teritoriji da živi u miru i dostojanstvu.

Smatra da neodgovorne politike i političari moraju da snose posledice za patnju koju nanose ljudima.

„Ovo je takođe prilika da svi u Bosni i Hercegovini i Evropi prepoznaju one politike i ideologije koje počivaju na mržnji, sili, ucenama, omalovažavanju i negiranju drugoga i drugačijeg pravdajući to navodnom vlastitom ugroženošću i obespravljenošću i da im se zajednički suprotstave dok nije kasno“, saopštio je, između ostalog, Kavazović, preneo je sarajevski portal Klix.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.